7.2.16

Talvilintuja ja teleobjektiivin vaihto - Winter birds 2016 and testing Sigma EOS 150-600mm f/5-6.3 S DG OS HSM lens


Luontokuvablogini täytti 10 vuotta 26.1.2016!


Erikoisen talven 2015/16 linnusto poikkeaa melkoisesti edellisestä vuodesta, jolloin marjalintuja ja käpylintuja oli suurin parvin. Tänä talvena pääosassa ovat olleet tikat, joista käpytikka, harmaapäätikka ja valkoselkätikka ovat olleet lähes päivittäisiä vieraita piharuokinnalla. Myös varpuspöllö on näyttäytynyt useita kertoja. Välillä erittäin lauhasta säästä johtuen myös teeret ovat olleet  aktiivisesti soitimella. Erityisesti tiaisia tuntuu olevan vähän ja hömö- ja töyhtötiaiset ovat vallan kateissa!

Helmikuun alussa vaihdoin Canonin 300 mm 4L -linssin mielenkiintoiseen Sigma EOS 150-600mm f/5-6.3 S DG OS HSM -objektiiviin. Sigman suurikokoinen objektiivi on ollut käytössä vasta muutaman päivän, mutta ensivaikutelma siitä on vakuuttava. Tämän postauksen närhikuvat, kolme viimeistä käpytikkakuvaa, sinitiaiset ja yli 400 metrin päästä sumussa kuvatut teeret ovat linssin otoksia. Mielenkiinnolla odotan aurinkoisia päiviä ja uusia lajeja kuvattavaksi.


Närhi - Erasian Jay (Garrulus glandarius)








Käpytikka - Common woodpecker (Dendrocopos major)






Valkoselkätikka - Whitebacked Woodpecker (Dendrocopos leucotos)

Valkoselkätikkakoiras alkoi käydä piharuokinnalla joulun jälkeen ja näyttäytynyt ruokinnalla säännöllisesti helmikuulle asti. Kyseessä on renkaaton lintu, joka lienee viime syksyn suurvaelluksen tuoma. Ruokinnan talit ja talipötköt on suojattu jänisverkolla varislinnuilta.




Varpuspöllö - Eurasian Pygmy Owl (Glaucidium passerinum)



Sinitiaisia ruokinnalla - Blue Tits

Myös nämä sinitiaiset on kuvattu niukkaakin niukemmassa valossa suuren lehtikuusen varjossa. Toki kuvankäsittelyllä on tehty paljon, mutta linssi ratkaisee silti aina kuvan tarkkuuden.




Teerten peltosoidin

Kun tarkastin ensimmäitä postaustani v. 2006, huomasin että blogi oli avattu hyvin saman sävyisillä teerikuvilla. Ja kuvat taisivat olla tervämpiäkin kuin alla oleva kuva :)  No, ehkä pientä kehitystä on silti tapahtunut myös kuvaajassa. Kalusto on ainakin aivan eri maailmasta kuin vuonna 2006.

Soidinkuva on otettu testinä 420 metrin päästä sumussa Sigma EOS 150-600 mm f/5-6.3 S DG OS HSM -objektiivilla. Aika paljon irtoaa vielä siltäkin matkalta, ottaen huomioon keliolosuhteet.





2 kommenttia:

Irja Viirret kirjoitti...

Onneksi olkoon ~♥~ Todella hienot lintukuvat, katselin hartaudella etenkin närhen väritystä, jota en ole ajatellut näin tarkasti.

HarriSiSi kirjoitti...

MORJENS KANGASALTA!

Katselinpa pitkästä aikaa kuvasatoasi. Hyvää jälkeä, onneksi olkoon. Uusi Sigma on aikas ernomane linssi. Vaan eipä ne linssit yksinään kuvia ottele...
Sunnuntaiaamuna olin aamusumun hälvetessä melomassa Kangasalan Vesijärvellä. Yhden kapean saaren päässä yllätin rantavedestä kahlailemasta neljä kurkea. En tiedä kumpi osapuoli säikähti enemmän. Ääntä lähti kurjista kyllä enemmän. Yksi kalasääskikin vielä kurvaili pään päällä.
Syksyn hautareissu Kirkkoniemeen jää lokakuun alkupuolelle ja tämä olkoon varoituksena, että saatan sitten ruinata taas yösijaa.

Hienoa syksyä teille,

Harri