Luontokuvablogini täytti 10 vuotta 26.1.2016!
Erikoisen talven 2015/16 linnusto poikkeaa melkoisesti edellisestä vuodesta, jolloin marjalintuja ja käpylintuja oli suurin parvin. Tänä talvena pääosassa ovat olleet tikat, joista käpytikka, harmaapäätikka ja valkoselkätikka ovat olleet lähes päivittäisiä vieraita piharuokinnalla. Myös varpuspöllö on näyttäytynyt useita kertoja. Välillä erittäin lauhasta säästä johtuen myös teeret ovat olleet aktiivisesti soitimella. Erityisesti tiaisia tuntuu olevan vähän ja hömö- ja töyhtötiaiset ovat vallan kateissa!
Helmikuun alussa vaihdoin Canonin 300 mm 4L -linssin mielenkiintoiseen Sigma EOS
150-600mm f/5-6.3 S DG OS HSM -objektiiviin. Sigman suurikokoinen objektiivi on ollut käytössä vasta muutaman päivän, mutta ensivaikutelma siitä on vakuuttava. Tämän postauksen närhikuvat, kolme viimeistä käpytikkakuvaa, sinitiaiset ja yli 400 metrin päästä sumussa kuvatut teeret ovat linssin otoksia. Mielenkiinnolla odotan aurinkoisia päiviä ja uusia lajeja kuvattavaksi.
Närhi - Erasian Jay (Garrulus glandarius)
Käpytikka - Common woodpecker (Dendrocopos major)
Valkoselkätikka - Whitebacked Woodpecker (Dendrocopos leucotos)
Valkoselkätikkakoiras alkoi käydä piharuokinnalla joulun jälkeen ja näyttäytynyt ruokinnalla säännöllisesti helmikuulle asti. Kyseessä on renkaaton lintu, joka lienee viime syksyn suurvaelluksen tuoma. Ruokinnan talit ja talipötköt on suojattu jänisverkolla varislinnuilta.
Varpuspöllö - Eurasian Pygmy Owl (Glaucidium passerinum)
Sinitiaisia ruokinnalla - Blue Tits
Myös nämä sinitiaiset on kuvattu niukkaakin niukemmassa valossa suuren lehtikuusen varjossa. Toki kuvankäsittelyllä on tehty paljon, mutta linssi ratkaisee silti aina kuvan tarkkuuden.
Teerten peltosoidin
Kun tarkastin ensimmäitä postaustani v. 2006, huomasin että blogi oli avattu hyvin saman sävyisillä teerikuvilla. Ja kuvat taisivat olla tervämpiäkin kuin alla oleva kuva :) No, ehkä pientä kehitystä on silti tapahtunut myös kuvaajassa. Kalusto on ainakin aivan eri maailmasta kuin vuonna 2006.
Soidinkuva on otettu testinä 420 metrin päästä sumussa Sigma EOS
150-600 mm f/5-6.3 S DG OS HSM -objektiivilla. Aika paljon irtoaa vielä siltäkin matkalta, ottaen huomioon keliolosuhteet.